Naše devojke su osvojile 6. mesto od 10 ekipa na međunarodnom turniru u Beach ragbiju u Istanbulu. Kao srednjoškolke su se takmičile protiv seniorki.

Ragbi Liga Akademija našeg kluba formirana je 2010 godine i okuplja devojčice i dečake svih uzrasta sa ciljem stvaranja jakih temelja našeg sporta u Beogradu i Srbiji. Većina prvotimaca Crvene Zvezde je proizvod kvalitetnog rada naše Akademije. Trenutno u našem sistemu okupljamo 37 dečaka (kadeti i juniori) i 14 devojčica, ali trend rasta članstva je stalan. Za stručni rad Akademije je zadužen stručni tim od 6 sertifikovanih trenera.

Naša ženska sekcija je novina u našem klubu i okuplja devojke svih uzrasta sa ciljem promovisanja našeg sporta i razbijanja stereotipa o ragbiju kao muškom sportu. Naše devojke pre svega treniraju tač ragbi, beskontaktnu, inkluzivnu verziju ragbija ali sve više pokazuju interesovanje i za takmičarski ragbi. Pozivamo sve zainteresovane devojke da nas kontaktiraju i da nam se priključe natreninzima. Ragbi za devojke je besplatan. Stručni rad sa devojkama sprovode 3 trenera.

X