Ragbi liga klub Crvena Zvezda se takmiči u tri domaća i jednom regionalnom takmičenju. To su Prvenstvo Srbije, Kup Srbije, Super Kup Srbije i Balkan Super liga. U januaru 2019. igrači Crvene Zvezde su ispisali istoriju učešćem u Čelendž kupu, najstarijem kup takmičenju na svetu.

Prvenstvo Srbije

Ragbi liga se u Srbiji ponovo igra od 2001. godine, a Prvenstvo Srbije je najstarije  i dalje najprestižnije takmičenje za srpske klubove.

Ove godine 8 ekipa se bori za titulu šampiona Srbije, a titulu brani Crvena zvezda posle ubedljive pobede nad Partizanom u prošlogodišnjem finalu. Kao i svuda u svetu jedno Prvenstvo igra se u toku jedne godine. Počinje krajem februara i završava se Velikim Finalom sredinom novembra.

Do sada su samo dve ekipe osvajale titulu šampiona. Prvi šampion je Dorćol čiji je niz od 13 titula za redom prekinula Crvena zvezda 2014. godine i ponovila uspeh 2017. i 2018. godine.

Kup Srbije

Kup Srbije je najmasovnije takmičenje u Srbiji i igra se po nok-aut sistemu u prvom delu sezone.

Ovaj trofej, naši igrači su prvi put uspeli da osvoje 2016. godine, a uspeh su ponovili i 2018. godine.

Najveći broj ekipa u Kupu Srbije imali smo 2014. godine kada je učestvovalo čak 22 ekipe.

Interesantan podatak je da su se u Kupu Srbije takmičile  i ekipe iz Republike Srpske.

Takmičenje počinje krajem marta gde se u prvom kolu sastaju ekipe iz druge i treće lige, a u četvrt-finalu im se priključuju najjače ekipe iz Prvenstva Srbije.

Super Kup Srbije

Super Kup Srbije je utakmica kojom započinje sezona u Srbiji i igra se između osvajača Prvenstva Srbije i osvajača Kupa Srbije.

Prvi put su se za ovaj trofej borili Dorćol i Crvena Zvezda u januaru 2015. godine. Od tada ragbisti Crvene Zvezde osvajali su Super Kup Srbije 2016. i 2018. godine.

Sledeće finale Super Kupa Srbije je na programu 03.03.2019. godine kada će se naši igrači boriti da po treći put u istoriji osvoje ovaj trofej.

Balkan Super Liga

Balkan Super Liga je regionalna liga Balkana koja je osnovana 2017. godine sa ciljem razvoja ragbi lige u balkanskim zemljama i Evropi. U prvoj sezoni učestvovalo je 8 ekipa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Turske.

Prvi trofej šampiona BSL osvojila je ekipa Partizana pobedom nad Crvenom Zvezdom  32:26 u finalu za pamćenje i pisanje istorije.

Od 2018. priključile su se ekipe iz Grčke, Crne Gore i Albanije. U finalu 2018. godine opet su se susreli Partizan i Crvena Zvezda, ali je ovaj put naš klub pobedio (30-6) i krunisao sezonu bez poraza četvrtim trofejem u sezoni, a prvim u Balkan Super Ligi.

X