Savršena sezona Crvene zvezde!

Godina za pamćenje, godina za istoriju. Toliko smo puta u 2018. pisali vesti o različitim istorijskim događajima za klub koji su zajedno rezultirali sezonom bez poraza i sva 4 domaća trofeja, tako da sada možemo da pišemo o istorijskoj godini.

Takmičenje još nije počelo, a Zvezda je već mogla da se pohvali prvim full-time trenerom, prvim profesionalnim igračima u klubu i prvim stipendijskim ugovorima za sve prvotimce. Sve to je proizvod finansijske stabilnosti i dobro osmišljenog plana za koje su najzaslužniji Marina i Colin Kleyweg.

Takmičarska godina je otvorena trofejom u Super Kupu i odbrojavanje je moglo da počne – 1/4.

Kako je godina tekla brojevi na treninzima su rasli, a rezultati su bili ogledalo kvalitetnog rada pa je zabeležena prva pobeda od osnivanja kluba sa više od 100 poena razlike i to u Istanbulu protiv turskog vi-ce šampiona. Tako smo započeli put ka trofeju u Balkan Super Ligi.

Zbog zdravstvenih problema ostali smo bez trenera pred sam kraj prvog dela sezone i završnice takmičenja u Kupu. Ni to nije poremetilo planove pa je u finalu Kupa Srbije ubedljivo savladan Partizan 56:6 – 2/4.

Letnja pauza nije značila odmor. Veliki korak za klub je napravljen prvim takmičarskim nastupm ženskog ragbi kluba Crvena zvezda. Svi u klubu su mnogo ponosni na devojke koje su na turniru ragbija na pesku u Istanbulu osvojile 5. mesto od 8 ekipa u seniorskoj konkurenciji, a sve imaju manje od 18 godina.

Onda je odjeknula zaista velika vest – Fil Ekonomidis, trener godine u Australiji 1996. biće novi trener crveno-belih. Ova vest je bila ostvarenje snova za sve igrače jer je značila priliku za rad sa čovekom koji ima iskustvo i zna “kako se to radi“ na najvišem mogućem nivou.

Kao šlag na tortu stigla je još jedna nestvarna vest – Ragbisti Zvezde igraće u Challenge Cup-u 2019. i dobiti priliku da se takmiče na najvišem nivou.

Poslednje dve nedelje seniorske sezone su potvrdile da se ništa ne dešava slučajno.

Na red su došla poslednja dva finala i dve pobede, obe protiv Partizana. Prvo u Prvenstvu Srbije 36:16, a zatim u finalu Balkan Super Lige 30:6 za savršen učinak. Pobede 21/21, Trofeji 4/4!

Sledeći veliki cilj je prolaz u 2. rundu Challenge Cup-a krajem januara 2019.

Iz Zvezde najavljuju da je ovo tek početak i pozivaju sve da se priključe putovanju koje svaki dan ispisuje istoriju.

 

Related Post
Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *