Ragbi Liga Klub Crvena Zvezda je osnovan 2006 godine. Punopravni smo članovi Sportskog Društva Crvena Zvezda. Spadamo u jedne od vodećih klubova u kontinentalnoj Evropi i jedni smo od pionira ragbija 13 u širem regionu. Srbija se smatra vodecom zemljom kada se radi o razvoju ragbija 13. Trenutno na svetskoj rang listi zauzimamo 14 mesto dok se u Evropi nalazimo na 7poziciji odmah iza tradicionalnih lidera u ovom sportu Engleske, Francuske, Škotske, Irske, Velsa i Italije.

PRVI TIM

Seniorski tim Crvene Zvezde učestvuje u takmičenjima koje organizuje Ragbi 13 Federacija Srbije i Evropska Ragbi Liga Federacija. Kroz naš sistem od osnivanja kluba prošlo je preko 400 seniorskih igrača, a u tekućoj sezoni 42 igrača je nastupilo za seniorski tim. Većina momaka su Zvezdina deca i godinama čine kostur tima. Takmičenja u kojima učestvujemo su Prva liga Srbije, Kup Srbije i Balkan Super Liga(BSL). Najveći uspesi RLK Crvena Zvezda je osvajanje Prvenstva Srbije za Seniore 2014 i 2017, Kup Srbije 2016 i Superkup Srbije 2016. Crvena Zvezda je dala i veliki broj reprezentativaca Srbije kako u seniorskoj tako i u juniorskoj konkurenciji. Okosnicu igre reprezentacije Srbije čine igrači našeg kluba i tokom prošlogodišnjih kvalifikacija za Prvenstvo sveta bili smo predstavljeni sa više igrača nego bilo koji drugi klub u zemlji. Čak 12 igrača iz trenutne ekipe Crvene Zvezde je nosilo dres sa državnim grbom u nekom trenutku svoje karijere, a trenutno je 7 naših momaka standardno u timu Srbije što dovoljno sugeriše o kvalitetu našeg rada.

AKADEMIJA

Ragbi Liga Akademija našeg kluba formirana je 2010 godine i okuplja devojčice i dečake svih uzrasta sa ciljem stvaranja jakih temelja našeg sporta u Beogradu i Srbiji. Većina prvotimaca Crvene Zvezde je proizvod kvalitetnog rada naše Akademije. Trenutno u našem sistemu okupljamo 37 dečaka (kadeti i juniori) i 14 devojčica, ali trend rasta članstva je stalan. Za stručni rad Akademije je zadužen stručni tim od 6 sertifikovanih trenera.

Naša ženska sekcija je novina u našem klubu i okuplja devojke svih uzrasta sa ciljem promovisanja našeg sporta i razbijanja stereotipa o ragbiju kao muškom sportu. Naše devojke pre svega treniraju tač ragbi, beskontaktnu, inkluzivnu verziju ragbija ali sve više pokazuju interesovanje i za takmičarski ragbi. Pozivamo sve zainteresovane devojke da nas kontaktiraju i da nam se priključe natreninzima. Ragbi za devojke je besplatan. Stručni rad sa devojkama sprovode 3 trenera.

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Naročito smo ponosni na naš društveno odgovorni angažman i projekte sprovedene predhodnih 6 godina u saradnji sa nevladinim sektorom (Centar E8 i Novobeogradska Kulturna Mreža) i Ambasadama Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Kraljevine Norveške i Velike Britanije.

Biti ragbista ne znači samo igrati ragbi već i biti deo mnogo šireg koncepta, stoga su naša vrata otvorena svima koji vole da treniraju, da se druže, putuju i koji razumeju koncept pravog kluba. U stalnoj smo potrazi za volonterima, navijačima i članovima, svi su dobrodošli da nam se priključe i pomognu rastu ragbija u opštem smislu. Nisu bitne godine, pol, fizički ili bilo koji drugi atributi RLK Crvena Zvezda je tu za Vas.

X