Ragbi Liga Klub Crvena Zvezda je osnovan 2006 godine. Punopravni smo članovi Sportskog Društva Crvena Zvezda. Spadamo u jedne od vodećih klubova u kontinentalnoj Evropi i jedni smo od pionira ragbija 13 u širem regionu. Srbija se smatra vodecom zemljom kada se radi o razvoju ragbija 13. Trenutno na svetskoj rang listi zauzimamo 14 mesto dok se u Evropi nalazimo na 7poziciji odmah iza tradicionalnih lidera u ovom sportu Engleske, Francuske, Škotske, Irske, Velsa i Italije.

PRVI TIM

Seniorski tim Crvene Zvezde učestvuje u takmičenjima koje organizuje Ragbi 13 Federacija Srbije i Evropska Ragbi Liga Federacija. Kroz naš sistem od osnivanja kluba prošlo je preko 400 seniorskih igrača, a u tekućoj sezoni 42 igrača je nastupilo za seniorski tim. Većina momaka su Zvezdina deca i godinama čine kostur tima. Takmičenja u kojima učestvujemo su Prva liga Srbije, Kup Srbije i Balkan Super Liga(BSL). Najveći uspesi RLK Crvena Zvezda je osvajanje Prvenstva Srbije za Seniore 2014 i 2017, Kup Srbije 2016 i Superkup Srbije 2016. Crvena Zvezda je dala i veliki broj reprezentativaca Srbije kako u seniorskoj tako i u juniorskoj konkurenciji. Okosnicu igre reprezentacije Srbije čine igrači našeg kluba i tokom prošlogodišnjih kvalifikacija za Prvenstvo sveta bili smo predstavljeni sa više igrača nego bilo koji drugi klub u zemlji. Čak 12 igrača iz trenutne ekipe Crvene Zvezde je nosilo dres sa državnim grbom u nekom trenutku svoje karijere, a trenutno je 7 naših momaka standardno u timu Srbije što dovoljno sugeriše o kvalitetu našeg rada.

AKADEMIJA

Ragbi Liga Akademija našeg kluba formirana je 2010 godine i okuplja devojčice i dečake svih uzrasta sa ciljem stvaranja jakih temelja našeg sporta u Beogradu i Srbiji. Većina prvotimaca Crvene Zvezde je proizvod kvalitetnog rada naše Akademije. Trenutno u našem sistemu okupljamo 37 dečaka (kadeti i juniori) i 14 devojčica, ali trend rasta članstva je stalan. Za stručni rad Akademije je zadužen stručni tim od 6 sertifikovanih trenera.

Naša ženska sekcija je novina u našem klubu i okuplja devojke svih uzrasta sa ciljem promovisanja našeg sporta i razbijanja stereotipa o ragbiju kao muškom sportu. Naše devojke pre svega treniraju tač ragbi, beskontaktnu, inkluzivnu verziju ragbija ali sve više pokazuju interesovanje i za takmičarski ragbi. Pozivamo sve zainteresovane devojke da nas kontaktiraju i da nam se priključe natreninzima. Ragbi za devojke je besplatan. Stručni rad sa devojkama sprovode 3 trenera.

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Naročito smo ponosni na naš društveno odgovorni angažman i projekte sprovedene predhodnih 6 godina u saradnji sa nevladinim sektorom (Centar E8 i Novobeogradska Kulturna Mreža) i Ambasadama Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Kraljevine Norveške i Velike Britanije.

Biti ragbista ne znači samo igrati ragbi već i biti deo mnogo šireg koncepta, stoga su naša vrata otvorena svima koji vole da treniraju, da se druže, putuju i koji razumeju koncept pravog kluba. U stalnoj smo potrazi za volonterima, navijačima i članovima, svi su dobrodošli da nam se priključe i pomognu rastu ragbija u opštem smislu. Nisu bitne godine, pol, fizički ili bilo koji drugi atributi RLK Crvena Zvezda je tu za Vas.

LAYOUT

SAMPLE COLOR

Please read our documentation file to know how to change colors as you want

BACKGROUND COLOR

BACKGROUND TEXTURE

X