You are currently viewing Škotski reprezentativac u Crvenoj Zvezdi

Škotski reprezentativac u Crvenoj Zvezdi

Ragbi liga klub Crvena Zvezda sa zadovoljstvom predstavlja novo pojačanje, Fergus Simpson devetnaesto godišnji škotski reprezentativac koji igra na poziciji otvarača. Ovo pojačanje će pomoći Crvenoj Zvezdi da pokrije nedostatak igrača prouzrokovano povredama i uticaja Covid-a 19, sa druge strane Fergusu će ovo značiti kako bi nastavio da unapređuje svoje znanje o ragbi ligi. Fergus, koji još nije napunio 20, ima iza sebe sjajnu juniorsku karijeru u oba koda ragbija. Nastupao je za tim Newcastle Thunder Under 19s kao i za Brisbane u oba koda ragbija u juniorskoj konkurenciji, na taj način pokazao nam je da mu neće biti strano da bude odsutan od kuće. Fergus će biti drugi škotski do 19 godina predstavnik koji je igrao za naš klub nakon Sam Herron-a.

Generalni direktor ragbi liga kluba Crvena Zvezda, Colin Kleyweg prepoznao je stav mladog Fergusa i u daljoj izjavi prenosimo njegove reči:

“Fergus i njegov otac su bili u kontaktu sa nama već prvih meseci u 2021. godini tražeći nove prilike da Fergus igra ragbi ligu. Dok smo na početku vodili razgovor o generalnim prilikama i davali savete za dalji razvoj, postalo je očigledno u samoj konverzaciji sa Fergusom i njegovim ocem da je Fergus sjajan mladić koji zaslužuje priliku. Sve to zbog njegove jake porodice pune podrške. Fergus i njegov otac su podržali naš klub i naš plan da pomognemo rast ragbi lige u Srbiji i sa svojim odličnim CV-iem o ragbi ligi kao i talentom na poziciji plej mejkera, uveo sam da bi se naš klub uklopio savršeno u njegovo putovanje, kako u sportu tako i u životu. Veoma smo uzbuđeni da vidimo kako će se njegov odnos sa klubom razviti i kako ćemo mi kao klub da radimo sa njim na igri.”

Fergus Simpson

Fergus Simpson je rekao:

“Veoma sam zahvalan na prilici da igram u klubu koji ima veliki uticaj unutar lige i ne mogu da dočekam da upoznam saigrače i da izađem na teren sa njima. Ovo će biti sjanja prilika da lično napredujem u samoj igri i nadam se osvojim titule i medalje sa sjajnim klubom.”

Vojislav Dedić, polovina trenutnog trenerskog tima u Crvenoj Zvezdi zajedno sa Stefanom Nedeljkovićem kaže:

“Veoma nam je drago što je Fergus potpisao. Ovo je odlična prilika za njega da igra ragbi ligu i živi u drugoj zemlji, on će definitivno da stekne novo igračko i životno iskustvo ovde sa nama. Sa njim u timu imaćemo bolju strukturu i smer u napadu. Nema veze što je mlad, svi mi možemo da naučimo dosta od njega.”

Ostavite komentar